Lån, reserver og forny

Ved bestilling og reservering på nett, logger du inn på bibliotekets Websøk.
Brukernavn er nummeret som står på lånekortet ditt.
Passord/pin-kode får du av biblioteket.
Når du er logget inn her, kan du se hva du har av lån, samt sende forespørsel til biblioteket om fornyelse.

Fjernlån/Norgeslån og fjerninnlevering

Bibliotekene i Norge tilbyr fjernlån. Altså at ditt lokale bibliotek kan bestille inn det biblioteket ikke har i egen beholdning. Det er fullt mulig for deg å bestille dette selv, via nettstedet Biblioteksøk, https://bibsok.no/  Her kan du velge hvilket bibliotek du vil ha det sendt til. For å bestille selv, forutsetter det at du har nasjonalt lånekort. Når du er innlogget i Biblioteksøk, kan du se innleveringsfrister, samt fornye lånene dine selv.

I tillegg tilbyr bibliotekene fjerninnlevering. Det betyr at du kan levere inn det du har lånt på hvilket som helst bibliotek i landet. Det betyr at reiser du på ferie til Lofoten mens boka du har med deg må leveres inn, går du til nærmeste bibliotek og leverer den der.

E-lån og lydbøker

Du kan laste ned en app på din telefon som heter Bookbites. Der kan du søke og låne e-bøker og lydbøker. For å kunne gjøre dette, forutsetter det at du har nasjonalt lånekort.

På nettsiden BookBites | Hele Norges digitale lesefellesskap får du hjelp og informasjon til å laste ned appen  på telefonen.

Nasjonalt lånekort

Spør oss, så lager vi et nasjonalt lånekort til deg.Du må oppgi fullt navn, adresse, fødsels- og personnummer. Dette blir oppbevart ihht. lov om behandling av personopplysninger.