Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bokanbefalinger

«Toner av kjærlighet og krig» av Santa Montefiore

Omtale fra forlaget

Tre kvinner, tre skjebner:
Følg familien Deverill gjennom generasjoner, kjærlighet, begjær og krig

Året er 1910. Tre svært ulike jenter deler en idyllisk oppvekst på slottet Deverill. Men livene deres og godset de elsker står i fare når de irske uavhengighetskampene bryter ut.

Krigen og kjærligheten tvinger kvinnene fra hverandre og fører dem til forskjellige kanter av verden. Men likevel er det én ting som alltid vil forene dem: den dype lengselen etter Deverillslottet og alle dets hemmeligheter ...

Dette er den første boken i Santa Montefiores trilogi: Slottskrønikene.

Illustrasjons bilde

«Terapeuten» av Helen Flood

Psykologen Sara bor sammen med sin mann Sigurd på Nordberg i Oslo. Fredag morgen kysser Sigurd henne farvel. Han skal på hyttetur med noen kompiser.
Dagen etter blir han funnet myrdet, på et helt annet sted enn der han skulle ha vært. Det blir raskt klart at politiet mistenker Sara. Hun starter sine egne undersøkelser i det som etterhvert blir en nervepirrende psykologisk krim.

Bokanbefaling Terapauten

"Den tause pasienten" av Alex Michaelides

Den kjente maleren Alicia Berenson har sittet på lukket institusjon siden hun ble dømt for drapet på ektemannen Gabriel, som ble rammet av fem skudd i ansiktet. Flere har forsøkt å få henne til å fortelle hva som hendte den kvelden, men Alicia er fullstendig taus. Dette ser psykoterapeuten Theo Faber på som en utfordring. Han har akkurat fått jobb på Alicias institusjon og har bestemt seg for å få Alicia til å snakke.
Psykologisk thriller

bokanbefaling den tause pasienten

"Mamma er trygda" av Mímir Kristjánsson

Omtale fra forlaget:
Vi snakker om de trygda hele tida. Hver uke på statskanalen sitter et begeistret publikum og roper «Stay trygda!» i kor. De har til og med fått sitt eget verb. Å nave, jeg naver, han navet, hun har navet.

318.244 mennesker hever uføretrygd i Norge. En av dem er Marit Wilhelmsen. Hun er et trygdebeist, en udetonert bombe under velferdsstaten.I denne boka forteller sønnen, den profilerte forfatteren, politikeren og samfunnsdebattanten Mimir Kristjansson, den rørende historien om sin mor. 

bokanbefaling mamma er trygda