Ta elles gjerne kontakt med næringsrådet om du har næringsrelaterte spørsmål knytt til koronasmitten.  Vi kan prøve å undersøkje konkrete spørsmål og legge svara ut på heimesida eller sende e-post til alle medlem.

Virkemidler for å møte næringslivets utfordringer

Det er nå stor usikkerhet i næringslivet forårsaket av nasjonale og internasjonale tiltak for å hindre spredning av Koronaviruset, Covid-19. Konsekvensene for enkeltpersoner, arbeidsliv og næringsliv er store, og gjennom kriseforliket har Stortinget vedta en rekke tiltak for å møte denne krisen.

Se her: https://www.stortinget.no/no, eller https://www.regjeringen.no/no/id4/.

I tillegg har Innovasjon Norge sentralt lagt ut en del informasjon som er relevant for næringslivet, se her: https://www.innovasjonnorge.no/.

Agder fylkeskommune vurderer nå ulike regionale satsinger og tiltak som kan avhjelpe den vanskelige situasjonen for næringslivet på Agder. Det gjelder bl.a. håndteringen av tilskudd til bedriftsintern opplæring, BIO-midler, som forvaltes av fylkeskommunen og som er styrket i den nasjonale krisepakken for næringslivet.

Agder fylkeskommunen har også andre virkemidler som kan være aktuelle for å bøte på skadevirkningene i næringslivet. Dette gjelder både egne tilskuddsmidler og tilskudd vi har gitt gjennom oppdragsbrev til blant annet regionale næringsfond, Innovasjon Norge og Siva.

Vi er i dialog med Innovasjon Norge for å samordne mulige tiltak og ordninger som kan bidra til å hjelpe næringslivet gjennom denne krisesituasjonen.

Så snart vi har oppdatert informasjon legger vi dette ut på våre nettsider https://agderfk.no.  

 

Mvh for Åseral Næringsråd

Ruben Bortelid (leiar)