Rådhuset i Åseral (foto: Peder Austrud)

Eining for service og kultur

Odd Helge LiestølEiningsleiar for service og kultur: Odd Helge Liestøl
Adresse: Gardsvegen 68, 4540 Åseral
Besøksadresse: Åseral rådhus, 4540 Åseral
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 38 28 58 00/Mobiltelefon: 918 68 502
Telefaks: 38 28 58 01

Servicekontor
Serviskontoret er kontaktpunktet inn til Åseral kommune. Publikum blir teken i mot av servicekontoret ved ankomst til Åseral rådhus. Sentralbordet er i tillegg betjent frå kontoret. Her kan ein få informasjon om kommunen, ein viser veg til rett sakshandsamar/avdeling. Sørviskontoret har dei fleste skjema som blir brukt i kommunen tilgjengeleg, og er hjelpsam med utfylling av desse. Sørviskontoret faktuerer kommunen sine innbyggjarar for varer og tenester så som kommunale avgifter, barnehage, SFO, heimehjelp, matombringing, leigeinntekter m.v. Vidare har servicekontoret ansvar for kommunens heimeside, politisk møtebehandling, bustøtte, kommunalt utdanningstipend, infosida, utlån av møterom/selskapslokaler rådhuset,  sal av bygdebøker m.v., samt diverse tenester så som kopiering, laminering, innbinding m.v.

Tove Utengen Hansen
Kulturkonsulent: Tove Utengen
Adresse: Gardsvegen 68, 4540 Åseral
Besøksadresse: Minne kultursenter, 4540 Åseral
Telefon: 38 28 58 61 Mobiltelefon: 452 02 748

Kulturtilbodet i Åseral er godt og variert. Ved sida av dei to store, årlege hendingane – Bygdeutstillinga og Eikerapen Roots Festival – er det jamn aktivitet med blant anna bygdekino, bibliotek, konsertar, utstillingar, revy, kulturmønstring og meir. I tillegg er det mykje aktivitet i regi av lag og foreningar. Sommaren 2010 blei Minne Åseral kulursenter opna. Det nye senteret skal vise Åserals kulturarv og kulturliv, og det rommer bygdemuseum, galleri, turistinformasjon, kafé og ikkje minst ein flott eplehage der ein kan nyte utekonsertar.

Åseral ungdomsklubb

Ungdomsklubbleiar : Vibeke Sandåker
Adresse: Gardsvegen 68, 4540 Åseral
Besøksadresse: Gardsvegen 68, 4540 Åseral
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den." target="_blank">Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 38 28 58 00  Mobiltelefon: 47 26 87 30

IDIVA (interkommunal drift Vest-Agder)
Åseral kommune er driftskommune for fylgjande kommunar: Audnedal, Marnardal, Hægebostad, Lindesnes, Sirdal, Farsund, Mandal og Åseral kommune. Det er tre hovudområder for drifta, det er HSO-programmer, økonomi/personalprogramvare og sak og arkivsystem.
IDIVA har supporttelefon 38 28 58 88.
IKT kontoret har ansvar for omlag 3.000 brukarar og driftar totalt 55 tenarar og størstedelen av desse er fellestenester som er drifta av IDIVA.