nonlenfrdeites

Influensavaksine

Publisert . Sist endret . Posted in Varsling/Kunngjering

Vi har nå fått influensavaksinene. Dersom du ynskjer vaksine er det berre å møte opp på legekontoret i opningstida mellom 9-14.30. (unntatt i lunsjpausen 11.30-12.00). Det er ikkje naudsynt å tinge time. Det blir ikkje sett opp ein spesiell dag for vaksinering i år, berre møt opp eller ta vaksina i samband med anna legebesøk. Vaksina kostar kr. 50,- for risikopasientar og kr. 100,- for andre. I tillegg må du betale for enkel pasientkontakt kr. 54,- dersom du ikkje har frikort eller er under 16 år.

Informasjon frå folkehelseinstituttet:

Influensavaksine anbefales årlig til risikogrupper

For noen kan influensa gi alvorlige komplikasjoner. Personer i risikogruppene bør ta influensavaksine årlig. Helsegevinsten kan være stor om disse vaksinerer seg.

Hvem bør vaksinere seg?

Influensavaksine anbefales spesielt for:

• Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om vaksinasjon

• Beboere i omsorgsboliger og sykehjem

• Alle fra fylte 65 år

• Barn og voksne med:

• diabetes type 1 og 2

• kronisk luftveissykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt

• kronisk nevrologisk sykdom eller skade

• nedsatt immunforsvar

• svært alvorlig fedme (KMI over 40)

• annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege