nonlenfrdeites

Informasjonsmøte om øvelseskjøring på Byremo VGS 4. april

Publisert . Sist endret . Posted in Varsling/Kunngjering

Statens vegvesenStatens vegvesen holder informasjonsmøte om øvelseskjøring for ungdommer og ledsagere på Byremo VGS 4. april.

Dersom du som 16-åring deltar på et av våre informasjonsmøter samt er ferdig med store deler av den obligatoriske opplæringen hos en trafikkskole til du fyller 17 år, blir du med i trekking om en Smartphone eller et nettbrett.

Vi ønsker ungdommer og foresatte velkommen tirsdag 4. april kl 18:00 på Byremo VGS!

Link til påmelding: http://www.vegvesen.no/forerkort/ta-forerkort/kurs#/1/sok/

Avlysning av folkemøte

Publisert . Sist endret . Posted in Varsling/Kunngjering

Vi viser til at det tidligere annonserte folkemøtet angående småkraftverk den 20.03.2017 på Åseral flerbrukshus. Dette møtet er avlyst. NVE vil gjennomføre sluttbefaringer av de aktuelle prosjektene i Åseral før sommeren. En detaljert innbydelse til befaringene vil bli sendt ut på et senere tidspunkt.

Kommunen har fått egen gratis energiportal

Publisert . Sist endret . Posted in Varsling/Kunngjering

Mange oppfatter forvaltning av bolig som komplisert. Kommunens energiportal er et naturlig sted å starte, enten for deg som planlegger oppussing, for deg som ønsker en lavere strømregning, eller for deg som ønsker å øke komforten - og samtidig bidra til et bedre miljø.

Ønsker du en gratis objektiv energianalyse av din bolig på nett? Energiberegningen er enkel å bruke. Her vil du raskt få svar på hvilke energitiltak som lønner seg mest i nettopp din bolig.

Gå inn på http://aseral.energiportalen.no

Du legger inn adressen din og definer størrelsen på boligen. Deretter krysser du av for hvilke oppvarmingskilder som benyttes i boligen, hvilken standard boligen har, og om du har gjort noen oppgraderinger.

Fyll inn informasjon som antall personer i husholdningen, og hvor ofte og hvor lenge hver person dusjer og antall karbad per uke.

Du setter også gjennomsnitts innetemperatur i oppholdsrom, hvor stor andel av boligen som er oppvarmet, og hvilken type belysning du har, samt teknisk utstyr.

Etter at informasjonen er fylt inn får du oppgitt dagens forbruk for husstanden din. Dette kan du gjerne sammenligne med det reelle forbruket ditt. Velg deretter ønsket tiltak for boligen din og få et anslag for hvor mye energi og penger du kan spare per år.

Videre vil du få opp en oversikt over lokale aktører som kan installere og utføre arbeidet med varmepumpe, eller etterisolering av vegger, gulv eller installere vindu, hvis du ønsker det. Du kan også se på analysen av boligens energibruk og årlig varmetapsbudsjett før og etter energitiltak. I tillegg kan du se hvordan besparelsene fordeler seg over året eller på ulike områder som oppvarming eller belysning.

For mer informasjon om Energiportalen, se:

Eller kontakt Åseral kommunes energigruppe på tlf. 91873300

Foredrag med Rune Gerhardsen fredag 7. april

Rune Gerhardsen copy

Folkeakademiet Agder inviterer på foredrag med Rune Gerhardsen - Minne kultursenter fredag 7. april kl. 19:00!

Vil du være med å starte opp et lokalt folkeakademi i Åseral? Eller bare høre et interessant foredrag? Velkommen til Minne og hør:

"Politikk, 50-tallet og andre eventyr"

Han var nok den eneste 4-åring i Norge som visste om kontraheringsstoppen, som var en viktig del av gjenreisningspolitikken etter 2.verdenskrig.
Som del av Norges mest politiske familie har han samlet opp inntrykk og historier om landets utvikling gjennom det forrige århundret.

Ut av dette kommer det en rekke fortellinger knyttet til hendelser i både krig og fred. Noe er kjent fra før, det meste er det ikke.

Rune forteller historiene fra en god barndom med en humoristisk snert og sterk innlevelse.

Inngang kr. 50,-
Infoplakat her!

Frivilligsentralen arrangerer trivselsreise til hausten!

Publisert . Sist endret . Posted in Varsling/Kunngjering

Frivilligsentralene i Åseral, Audnedal og Hægebostad gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer til nok en trivselsreise til Syd-Spania! Denne gangen er dato 20.-28.oktober. Formålet er trygghet, trivsel og sosialt fellesskap i «lavt tempo».

Risdal Touring står som formell arrangør, og er med oss under hele reisa. I tillegg deltar daglige ledere fra de 3 frivilligsentralene som står for det sosiale programmet. På turen får man også anledning til å bli kjent med frivilligsentralen, om det å være frivillig, og hva det kan bety både for frivillig og mottaker. Her er det fullt mulig å melde seg på alene – det gjorde flere i fjor – og kjenner man ikke noen fra før, blir vi godt kjent på turen! Nye vennskap knyttes!

Både turen og opplegget tilrettelegges for at det er mulig å reise selv om man bruker hjelpemidler, men det er begrensede plasser med ledsagerbehov.

Tilbakemeldingen på anonym evaluering i fjor var svært positiv, og flere ønsket ny tur i år.

De første har allerede meldt seg på. Totalt 45 plasser, 15 pr kommune. Begrenset antall dobbeltrom, og som nevnt begrenset antall plasser med ledsager. Turen er for voksne i alle aldersgrupper. Påstigning ved rådhuset i Åseral – enklere kan det ikke bli!

Se frivilligsentralen si hjemmeside for mer info.